RKI registeret er stedet, du ikke vil registreres nogensinde. RKI registeret står for Ribers Kredit Information og administreres nu af firmaet Experian. RKI Experian er Danmarks største register for ”dårlige betalere” og bliver brugt af virksomheder, det offentlige og ikke mindst banker.

Det vil sige, at alle virksomheder der har funktioner som lånevirksomheder er medlem af RKI. Og måske har du hørt om begrebet RKI lån eller lån trods RKI, læs med?

Hvordan fungerer RKI? RKI fungerer sådan at hvis du igennem en lånevirksomhed ikke er i stand til at betale tilbage – bliver du via lånevirksomheden registreret i RKI som ”dårlig betaler”. RKI er til for at sikre danske virksomheder mod økonomiske tab og dårlige betalere.

Det betyder at RKI registeret består af en database hvor virksomheden kan registrere og søge efter dårlige betalere, så de altid er sikret mod dårlige betalere inden de låner penge ud.

Pr 1 januar 2013 var der over 780.000 personer i Danmark registreret. Over 220.000 er registreret som dårlige betaler og den samlede gæld de skylder er over 15 mia. kr. Hver dag bliver banker og lånevirksomheder advaret mod op til 9000 personer med dårlig status i RKI som prøver at låne penge hurtigt- mere information her.

Kom ud af RKI

Folk der er registreret i RKI har mulighed for at komme ud af registreret igen og derved få mulighed for atter at låne penge. Når en kreditor har registreret en person i RKI har man to muligheder for at blive slettet. Enten når man har betalt det beløb man skylder til lånevirksomheden tilbage plus de renter der selvfølgelig er blevet påskrevet.

Den anden mulighed er efter 5 år. Man kan højst være registreret én gang for den samme gældspost i maksimum 5 år. Alle registreringer i RKI skal slettes efter 5 år. uanset om gælden er tilbagebetalt eller ej.

Minimumsbeløbet man skal skylde en kreditor, før man kan registreres i RKI, plejer at ligge på omkring 1.000 kr. Og man kan faktisk allerede registreres efter første rykker er modtaget. Det vil sige, efter cirka 10 dages varsel.

Alt i alt; Hvis du står registreret i RKI er det stort set umuligt at låne penge. Det vil sige at du enten er nødt til at betale al gæld tilbage hvis du ikke vil være registreret mere eller du kan vente i 5 år og blive fjernet fra registreret på den måde.

Du vil heller ikke være i stand til at købe ting på afbetaling længere, hvis du er registreret i RKI. Det sker endda for nogle personer, at visse forsikringer kan stige i pris.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *