Det regner. Igen. Og vi keder os. I den grad. Det har måske været den kedeligste sommer i mit liv. Alle mine venner, der har turdet rejse væk fra deres hjem, har været i Vestjylland og ved Vesterhavet. Jeg har fået billeder fra Holstebro, Esbjerg og Skagen ind på Facebook: Han eller hun har postet et nyt foto. Tak. Bevares. Vesterhavet i regnvejr? Ja, måske er det charmerende og friskt. Men hold da op. Det har da været en dårlig ferie. Man kan jo ikke gå på de samme museer for skagensmalere i 7 dage i træk. Og man kan heller ikke holde ud at gå ned til havnen i Thyborøn og tale med fiskerne hver dag. Måske er man heldig og kan komme hjem med frisk fisk, men altså. Jeg tvivler meget på, at det var så dejligt at gå i strandkanten med bukserne trukket op over knæene og stærk vind i håret, sådan som min bror gerne vil have, at jeg skal forstå det. Jeg er ikke misundelig på dem. Måske for første gang i mit liv.

Blev på Vesterbro

Jeg har brugt min ferie herhjemme på Vesterbro, hvor jeg faktisk har nydt at være i fred og ro. Her har ikke været nogen episoder, der har vakt særlig opmærksomhed. Jeg har set nogle få venner – som heller ikke har været på rejse i sommerferien – og som også har fået postkort via Facebook fra de fynske øer eller Vesterhavet. Vi har hygget lidt nede i min gårdhave med grillmad og leg med vores børn. Det har været hyggeligt. Men jeg indrømmer: Det har ikke været en helt rigtig sommer.

Tid til rengøring

Jeg har dog haft tid til at få gjort rent i vores lejlighed. Selvom dagligdagen er forandret – sådan med at skulle arbejde hjemmefra, og ikke gå så meget i forretninger, som jeg plejer, så er der stadig vaner, der herskede. Sådan noget med at få gjort rent. Det plejer jeg at gøre grundigt en gang om ugen. Til dagligt bliver det kun til at støve af og eventuelt vaske gulvet ude i køkkenet.

Her i sommerens forløb har jeg dog fået gået alle hjørner og kroge igennem. Det er utroligt, hvor meget snavs de samler, uden man egentlig ser det. Så, min lille søn og jeg har haft fat i vat og rengøringsmidler, og har leget, at vi er et hospital, hvor vi skulle sørge for, at alt er meget – ja, ultrarent! Det har været sjovt at lege med ham. Vi har grinet og haft det sjovt. Men jeg har opdaget, at jeg ikke er god til at holde rent i min bolig. Fx vinduerne. Jeg har jo lagt mærke til, at de er lidt ’grå’ i det.

Vinduespudseren klarer pudsningen

Vinduespudsning er ikke lige mig. Og min dreng skal slet ikke lære, at man kan hænge ud ad vinduet for at få det rent. Så jeg har fundet en vinduespudser på Vesterbro – dem her, som skal komme og få gjort vinduerne blanke og fine. Så vi kan nyde efterårsfarverne, der kommer lige om lidt. Og bedre se snavset i hjørnerne!

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *