Det siger sig selv, at det er forskelligt hvilke fritidsaktiviteter og fornøjelser, der gør os klogere. Et af dem man dog helt sikkert kan tage fat i er brætspillet. Der er nemlig masser af lærdom at hente fra et godt brætspil.

Der er rigtig mange fordele ved at kaste sig over brætspillene, for der er nemlig rigtig mange ting man kan få ud af den hyggelige aktivitet.

Læs med her, og find ud af hvilke.

Brætspil får din hjerne i gang

Hvad er et godt brætspil for dig? Er det de strategiske spil som du er vild med, eller er du mere til dem, hvor det afhænger af held? Uanset hvilken type brætspil du er vild med, gør det dig helt sikkert meget klogere. Det får nemlig din hjerne i gang, når du skal være strategisk og udtænke hvordan du sikrer dig selv førstepladsen.

Selvom du måske har et spændende job, hvor du virkelig får brugt hovedet, vil du helt sikkert komme til at skulle tænke i andre baner, når du kaster dig over et brætspil. Du får brugt nogle nye sider af din hjerne, og du bliver bedre til at tænke strategisk jo mere du spiller.

Er du vild med quiz spil, bliver du sikkert også udfordret på at skulle grave dybt i din hukommelse efter svaret på det spørgsmål, som du lige har til at ligge på tungen. Jo mere du gør dette, jo bedre bliver du til at hente svarerne op fra dybet i din hukommelse.

Få en større paratviden med brætspil

Den anden ting du får ud af at spille quiz spil er, at du bliver meget klogere på alle mulige forskellige områder, jo mere du beskæftiger dig med det. Selvom du måske får svaret forkert på et spørgsmål, hæfter du dig sandsynligvis alligevel ved svaret, og så ved du det til næste gang. På samme måde lægger du helt sikkert også mærke til svarene på de andres spørgsmål.

Du får altså øget dit lager af paratviden ved at spille brætspil, og det vil helt sikkert komme dig til gavn på andre områder af dit liv. Når du bliver vant til at få inputs i form af paratviden, bliver du også bedre til at optage viden fra verdenen omkring dig.

Bliv meget bedre til at samarbejde

En tredje ting som brætspil gør godt for, er din evne til at samarbejde med andre og forstå og acceptere deres input til jeres fælles spil. Du vil helt sikkert opdage, at du vil blive bedre og bedre til at kunne arbejde sammen med andre og begå dig i sociale sammenhænge, når du prøver det af i trygge rammer over et brætspil.

Der er virkelig mange fordele ved at spille brætspil, og heldigvis er der mange, der er begyndt at tage dem op igen, og det er en god tendens. Prøv selv at overveje om du bare en aften om ugen kan skifte Tv’et ud med et slag brætspil? Det vil være godt for både dig og din familie.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *