I Danmark findes tusindvis af shelters og teltpladser, som frit kan benyttes eller benyttes mod et mindre beløb. Mange sheltere er placeret nær skov eller strand og er en oplagt base for videre naturoplevelser enten alene eller sammen med familien.

Gode muligheder for madlavning

Ved mange shelterpladser er der også mulighed for at tænde bål, så med lidt forberedelse hjemmefra kan du lave et måltid til dig og familien. Det kan være en suppe, som du lader simre over bålstedet. Det kan også være hyggeligt at lave snobrød ved bålet. Dejen kan du have forberedt hjemmefra. Nogle opskrifter på snobrødsdeje kan sagtens laves aftenen før og stilles i køleskabet og er klar til brug dagen efter. Søg på ‘koldhævet snobrødsdej’, så dukker der forskellige muligheder op.

Sådan finder du de mange shelters

Måske kender du nogle gode sheltere i forvejen, men det kan også give lidt afveksling at prøve nye steder. På http://shelter-oversigt.dk kan du se, hvor nogle af dejlige shelters i Danmark befinder sig, så du kan besøge nye steder.

Hop på cyklen

En mulighed er også at planlægge en cykelferie, hvor du kommer rundt til forskellige shelters. Turen kan planlægges hjemmefra, så du er forberedt på, hvilken retning turen går i. Nogle shelters kan man reservere, hvilket du også kan gøre inden, hvis du planlægger turen på forhånd.

En del sheltere er at finde ved vandet, og nogle mennesker nyder at bruge ferien i en kajak og benytte shelterne, hvor der er adgang fra vandet til at rekreere og overnatte.

Det er dejligt at komme ud i naturen

At bruge tid i naturen alene eller med venner og familie er en god og billig udflugt eller ferieform, som er populær, som aldrig før. Der er basis for rigtig meget nærvær i form af snak og hygge ved bålet. Der er også god mulighed for at udforske de omkringliggende omgivelser, hvad enten det er skov, vand eller en hyggelig landsby, som måske har en iskiosk.

 

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *