Møl var i efterkrigstiden et kæmpeproblem herhjemme. Specielt i København, hvor man gjorde en masse tiltag for at komme mølproblemer til livs. Nogle ejendomme blev gasset, så det næsten var ulideligt at opholde sig der. Andre sprøjtede med alverdens sprøjtemidler for at slippe af med dem. Det største problem var møl, der gik i tøjet og ødelagde disse klæder.

I forvejen var midlerne små, så man passede på sine ting. Dette er i øvrigt et aspekt nutidens generation kunne lære noget af. Smid væk samfundet, kalder vi det vist. Det er også fra denne tid, hvor vi lærte udtryk som ”mølædt” og tegninger, hvor man ser et møl flyve ud af en tom pung, eller hvis noget havde ligget for længe. Man kunne købe mølkugler, der bedre er kendt som kuglerne, vi ser i urinaler til at tage lugten.

Så man kan let forestille sig, hvordan det har lugtet i gamle dage, når man åbnede klædeskabet og en stank af naftalin kom ud. Det er ikke dog ikke muligt at købe dette længere, da man pludselig har fundet ud af hvor giftige, de er. De var i øvrigt også brugt til at fordrive mår fra loftet. I dag har vi stadig møl – endda i flere afskygninger. Nu er det ikke kun møl i tøjet – men også i køkken, der giver problemer. Mange unge mennesker tror, det er sommerfugle eller natsværmere, første gang de stifter bekendtskab med disse uvæsener. Derfor tillægger de dem ikke stor værdi. Det er dog lige indtil de finder du af, at maden er ødelagt eller der er kommet huller i tøjet. Så plejer de nok at kunne finde ud af at ringe til en skadedyrsbekæmper, så de kan komme af med problemet.

I gamle dage kunne man selv købe al muligt til at sprøjte med. Specielt DDT var meget brugt. Men som tiden gik, og man blev klogere på den teknologiske udvikling, fandt man også ud af, at det ikke kun var skadedyr, der gik til. Mange mennesker fik kræft og døde senere, når de selv gik rundt i tåge og damp. Derfor skal man passe på, hvad man hælder ud i sit hus eller lejlighed. Heldigvis er der så meget tjek på tingene i dag, at det ikke længere er så farligt. Man kan måske sige, at der næsten er for meget kontrol. Det minder mest af alt om forbudssverige til tider. Men hvad gør man ikke for at få det uendelige liv.

Disclaimer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *